Skip to Content

FamilyRadio

Familyradio-Bij Ons Ben Je Thuis
  • Familyradio
  • Bij Ons Ben Je Thuis

0u - 7u | Mail FamilyRadio

FamilyRadio

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Limburg

VIDEO. Onbekenden dumpen volle diepvries in bos in Bree, stank is niet te harden

Korte beschrijving:

<P>Op een wandelpad in het natuurgebied van de Itterbeekvallei in Bree hebben onbekenden een volle diepvries gedumpt. Omdat het vlees in de diepvries begon te rotten was de stank niet te harden.

VIDEO. Hoogspanningskabel tussen Kinrooi en Maasbracht moet ons land voorzien van elektriciteit uit Nederland

Korte beschrijving:

<P>Over enkele jaren zal onze provincie elektriciteit ontvangen vanuit Nederland. Het Limburgs klimaatbedrijf Nuhma gaat een ondergrondse kabel aanleggen om de gascentrale in het Nederlandse Maasbracht aan te sluiten op het Belgische stroomnet. De ondergrondse kabel van 13 kilometer verbindt de Clauscentrale met het hoogspanningsstation Van Eyck in Kinrooi.</P>

VIDEO. Truiense scholieren decoreren het koninklijk paleis met bloemen

Korte beschrijving:

<P>De koninklijke familie heeft de Truiense Tuinbouwschool gevraagd om de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken te decoreren voor de jaarlijkse herdenkingsviering van morgen. "Een hele eer," klinkt het bij de leerlingen bloemschikken. Ze zijn al weken bezig met de voorbereidingen, en vandaag begonnen ze aan de opbouw in de kerk. </P>

VIDEO. Deel Kuringen zonder water door waterlek in Gebrandestraat

Korte beschrijving:

<P>In de Gebrandestraat in Kuringen bij Hasselt is een waterleiding gesprongen bij werken. Het water spoot metershoog de lucht in.</P>

VIDEO. Beringen start openbaar onderzoek naar kolenwasserij

Korte beschrijving:

<P>In Beringen start maandag het openbaar onderzoek over de gedeeltelijke opheffing van de bescherming van de kolenwasserij. Dat duurt een maand en geeft iedere burger de kans om zijn bezwaren te uiten tegen de mogelijke afbraak van kolenwasserij 1 en 3.

VIDEO. Parachutevereniging start eigen onderzoek naar ongeval in Oudsbergen

Korte beschrijving:

<P>De valschermclub Skydive Flanders gaat zelf een onderzoek voeren naar het ongeval van zondag in Oudsbergen. Eén van de parachutisten raakte zwaargewond nadat hij een harde klap maakte op een akker in Opglabbeek.</P>

Oeps: Gratis carwash door foutje van Limburgse aannemer

Korte beschrijving:

<P>Bij werken in Kuringen heeft een aannemer maandagnamiddag een waterleiding doorboord. Daardoor ontstond meteen een flink opspuitende fontein die vooral voor een grote plas rondom de plek zorgde. </P>

Voertuigbrand in Wellen

Korte beschrijving:

De brandweer rukte gisterenmiddag rond 13.00 uur uit naar de Overbroekstraat in Wellen. Daar stond een voertuig in brand. (siol)

Auto botst tegen paal in Eisden

Korte beschrijving:

Gisterennamiddag rond vier uur botste een auto tegen een paal op de Rijksweg in Eisden. Na een tijdje kwam er rook uit de wagen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. (siol)

Ongeval op Hasseltsesteenweg

Korte beschrijving:

Op de Hasseltsesteenweg is maandagavond rond half vijf een ongeval gebeurd. De hulpdiensten moesten ter plaatsen komen. (siol)

7 pv's uitgeschreven bij FIPA-actie

Korte beschrijving:

De zone LRH werkte afgelopen weekend mee aan een provinciaal gecoördineerde FIPA-actie rond inbraken. Op de Staatsbaan in Halen en de Verbindingslaan in Diepenbeek werden 44 voertuigen gecontroleerd. Er werden 7 pv?s opgesteld voor onder andere overdreven snelheid, drugsbezit en rijden onder invloed. (siol)

176 bestuurders gepakt bij snelheidscontroles

Korte beschrijving:

De politie LRH heeft het afgelopen weekend snelheidscontroles georganiseerd op de Kuringersteenweg, Boerenkrijgsingel, Hasseltse Dreef en Kempische Steenweg in Hasselt. 176 van de 2.651 gecontroleerde bestuurders reden te snel. Eén bestuurder reed 104 km/uur in een zone 70. (siol)

Fietser lichtgewond na botsing met auto

Korte beschrijving:

Maandagochtend rond tien uur zijn een fietser en een personenwagen gebotst op de Hendrik van Veldekesingel. Joannes T. (72) uit Hasselt raakte lichtgewond. (siol)

Inbrekers stelen werkmateriaal

Korte beschrijving:

Op de Tongersesteenweg hebben inbrekers zondagavond om 17.15 uur toegeslagen. Ze braken de deur van een tuinhuis open en namen werkmateriaal mee. (siol)

Inbraak zonder buit in Vossenbergstraat

Korte beschrijving:

Onbekenden hebben zondagnamiddag om vier uur ingebroken bij een woning in de Vossenbergstraat. Ze braken een raam open en doorzochten het huis. Op het eerste gezicht is er geen nadeel. (siol)

Inbraak zonder buit

Korte beschrijving:

In de Schanzestraat in Rijkel is zondagmiddag rond kwart voor twee een inbraak gebeurd. Onbekenden braken een deur open en doorzochten het huis. Op het eerste gezicht hebben ze niks meegenomen. (siol)

Zware politieke rel tussen Groen en CD&V in Limburg

Korte beschrijving:

<P>Yasin Gül, voorzitter en schepen van Groen in Heusden-Zolder, staat straks op de CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement. Groen reageert bijzonder boos en eist het schepenambt terug.</P>

Dieven stelen werkmateriaal uit vrachtwagen

Korte beschrijving:

Op de Nieuwendijk in Koersel hebben dieven maandagochtend werkmateriaal gestolen uit een vrachtwagen. Het slachtoffer was een 48-jarige man uit Koersel. (siol)

Fietser lichtgewond na botsing met auto

Korte beschrijving:

Een autobestuurder heeft maandagochtend rond half acht een fietser aangereden op de Havenlaan. De 32-jarige vrouw uit Balen wilde links inslaan, maar had de 49-jarige fietser uit Beringen niet gezien. Die raakte lichtgewond aan zijn knie. (siol)

Poging tot inbraak in Hamont

Korte beschrijving:

Maandagochtend hebben dieven proberen inbreken in een huis op de Emmelenhoek in Hamont. Ze probeerden tevergeefs via de voordeur binnen te raken. (siol)

Buurman filmt ontploffing tuinhuisje in Heusden-Zolder

Korte beschrijving:

<P>In de Molenstraat in Heusden-Zolder is deze namiddag de brandweer opgeroepen voor een brand in een tuinhuis. De brandweer was snel ter plaatste. Bij aankomst deed de brandweer de deur van het tuinhuisje open waarna een ontploffing volgde. </P>

In Lommelse woning aangetroffen Italiaanse ontkent inbraak: ?Ik wilde gaan uiteten, maar mijn vriend wilde inbreken en nam me mee?

Korte beschrijving:

<P>Een 31-jarige Italiaanse vrouw hangt 18 maanden cel boven het hoofd voor de inbraak in een woning in Lommel op 14 december 2018. Het waren de eigenaars die de vrouw en haar kompaan betrapten. Maandag mocht de betichte het komen uitleggen in de Hasseltse correctionele rechtbank.</P>

Inbraak in Kortenbos

Korte beschrijving:

Zaterdagmiddag om 11.58 uur hebben dieven ingebroken in een huis op de Nachtegaal in Kortenbos. De buit is niet gekend. (siol)

Tot 30 maanden cel gevraagd voor Zonhovense dealers

Korte beschrijving:

<P>Het openbaar ministerie heeft maandag in Hasselt straffen van 24 en 30 maanden cel gevorderd voor zes vermeende drugsdealers uit Zonhoven. De politie kreeg het gezelschap in juni vorig jaar in het vizier. </P>

Fietser lichtgewond bij ongeval met auto

Korte beschrijving:

Een fietser is maandagochtend rond half acht lichtgewond geraakt bij een ongeval in de Slagmolenstraat in Dorne. G.M. (25) fietste op de Weg Naar As, toen V.J. (45) uit de Slagmolenstraat kwam en rechts afsloeg. De autobestuurder had de fietser niet gezien en ze botsten tegen elkaar. (siol)