Skip to Content

Goeieavond Vlaanderen

Familyradio-Bij Ons Ben Je Thuis
  • Familyradio
  • Bij Ons Ben Je Thuis

19u - 24u | Mail Goeieavond Vlaanderen

Goeieavond Vlaanderen

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Oost-Vlaanderen

VIDEO. Hevig onweer zet site nieuwe brug Erwetegem blank

Korte beschrijving:

Een hevig onweer om 17 uur zette woensdag de hele site aan de nieuwe spoorwegbrug in Erwetegem blank. Een woning werd door het water bedreigd. Brandweerposten Zottegem en Brakel hadden na de overvloedige waterval hun handen vol. Lees meer in Het Nieuwsblad op donderdag.

Volgens Groen werkt verharding van de oppervlakte wateroverlast in de hand

Korte beschrijving:

Patrick Franceus van Groen Geraardsbergen dringt er op aan om nog slechts verharding toe te laten waar het niet anders kan. Aanleiding is de wateroverlast die werd veroorzaakt door de stevige regen.

VIDEO. Beverse burgemeester ondervraagd door jongste inwoners

Korte beschrijving:

<P>In Beveren is burgemeester Marc Van De Vijver woensdag op de rooster gelegd door een zestal leerlingen van een lagere school. De leerlingen vuurden de ene na de andere vraag af op de burgemeester.

VIDEO. Drie zwaargewonden bij zware crash in Moerbeke

Korte beschrijving:

<P> In de Kruisstraat in Moerbeke zijn dinsdagavond drie zwaargewonden gevallen bij een verkeersongeval. Eén persoon verkeerde een tijdje in levensgevaar. De drie slachtoffers zouden afkomstig zijn uit het Nederlandse Sas van Gent.

Onrust in gevangenis van Oudenaarde: gedetineerden lopen op het dak

Korte beschrijving:

<P>De politie moest massaal uitrukken naar de gevangenis van Oudenaarde toen bleek dat er twee gedetineerden op het dak liepen. De omgeving werd volledig afgesloten, maar na onderhandelingen met de directie kon de situatie opgelost worden.</P>

Beschermd werelderfgoed is één groot stort: ?Al een maand ligt er een plastic buis voor mijn deur?

Korte beschrijving:

<P>Het begijnhof van Dendermonde ligt er verwaarloosd bij. De werkzaamheden aan de nutsleidingen zijn voorbij, maar er ligt nog overal rommel. Gevolg: één van de parels van de stad is nu een stort.</P>

Uitgezette huurder met eigendommen in het buitenland gaat in beroep: ?Dit is een schending van de privacy?

Korte beschrijving:

<P>Een uitgezette huurder van de sociale huisvestingsmaatschappij De Zonnige Woonst gaat in beroep tegen de beslissing van de vrederechter. Die gaf de Zonnige Woonst gelijk om woningen te weigeren aan huurders met een eigendom in het buitenland. ?Dit is een schending van de privacy.?</P>

Tien Buffalo?s riskeren tot twee jaar cel voor georganiseerd gevecht met Standard-fans

Korte beschrijving:

<P>Tien supporters van KAA Gent en zes van Standard Luik riskeren tot twee jaar cel voor hun deelname aan een ?free fight?. Verschillende van de verdachten die woensdag voor de rechter verschenen kregen eerder al een stadionverbod. ?Ze zijn een gemakkelijk doelwit voor het criminele milieu?, zegt het Gentse parket. </P>

UPDATE. Totaal toegangsverbod domein Damvalleimeer

Korte beschrijving:

De maatregelen rond het Damvalleimeer zijn verstrengd. VMM stelde vast dat er een zeer zware en potentieel toxische natuurlijke cyanobacteriënbloei op het meer is, waardoor de burgemeester een totaal toegangsverbod tot het meer heeft uitgevaardigd. De politie heeft alle toegangen tot het domein afgesloten, alleen bevoegd personeel en hulpdiensten zijn er nog toegelaten. Ook door de weersvoorspellingen (rukwinden en onweer) wordt geen enkel risico genomen vanuit de gezondheids- en veiligheidsoptiek.

Groot feest met vendeliers

Korte beschrijving:

Volkskunstgroep Boerke Naas uit Sint-Niklaas koestert ambitieuze plannen. "Het gaat om vriendschap en verbondenheid over de landsgrenzen heen", klinkt het bij Gunther De Wolf.

Viva Voce en Fine-tuned brengen aperitiefconcert op Keurfeesten

Korte beschrijving:

Op zondag 23 juni 2019 om 11 u brengt het Dendermondse koor Viva Voce samen met Fine-tuned uit Sint-Niklaas een aperitiefconcert ter gelegenheid van de Keurfeesten.

Ex-man opgepakt na verdacht overlijden 33-jarige vrouw

Korte beschrijving:

<P>De ex-man van de 33-jarige vrouw uit Sint-Niklaas die dinsdagavond om het leven kwam in haar appartement in de Oude Molenstraat is opgepakt. </P>

Nieuwe uitbaters heropenen jeugdcafé Oxygène

Korte beschrijving:

Broers Steffen (21) en Sander (23) Cobbaert heropenen donderdag 20 juni jeugd- en danscafé Oxygéne op het Priester Daensplein in Aalst. Het is voor de broers meteen ook het tweede jeugdcafé dat ze aan hun palmares kunnen toevoegen.

Aalst legt citytrippers een zomer lang in de watten

Korte beschrijving:

Visit Aalst legt de bezoekers van de ajuinenstad deze zomer extra in de watten. Wie een verblijf boekt met de code ?slaapzak? tussen 1 juli en 30 september in Aalst, krijgt bij aankomst in zijn verblijf een linnen draagtas tjokvol toeristische producten om Aalst te ontdekken.

Legionella: Geen patiënten meer op intensieve zorgen

Korte beschrijving:

<P>De meeste patiënten die met klachten zijn opgenomen na de uitbraak van legionella in het Gentse havengebied, zijn terug thuis. Dat meldt het agentschap Zorg en Gezondheid. Er verblijven nog twee slachtoffers in het ziekenhuis, maar niet langer op intensieve zorgen.</P>

Gentse politie installeert nummerplaatherkenning in twee voertuigen

Korte beschrijving:

<P>De Gentse politie wil in twee voertuigen een systeem voor nummerplaatherkenning installeren. Het gaat om een ANPR-systeem dat in twee niet-opvallende politievoertuigen zal scannen naar gestolen, geseinde of onverzekerde auto?s. Voor de aankoop werkt Gent samen met de politiezone Westkust (De Panne, Koksijde en Nieuwpoort).</P>

Filliers Distillery valt opnieuw in de prijzen in Amerika

Korte beschrijving:

Nadat de stokerij Filliers uit Bachte-Maria-Leerne eerder dit jaar dubbel goud en zilver won op de San Francisco World Spirits Competition 2019 met de eigen jenevers en gins viel de distillery tijdens de voorbije dagen opnieuw in de prijzen in de Verenigde Staten. De Belgische stokerij behaalde op de elfde editie van de Spirit International Prestige Awards (SIP) in Los Angeles met zijn Filliers Dry Gin ?28 en Barrel Aged Genevers maar liefst zeven medailles.

Ongeval met vier voertuigen aan verkeerslichten op N41

Korte beschrijving:

Deze ochtend rond 8 uur reed een trucker in op een file op de N41 in Grembergen aan de verkeerslichten met de Denstraat.

Bouwbedrijven beboet voor arbeidsongeval waarbij arbeider been verloor

Korte beschrijving:

<P>Twee bouwbedrijven uit Heuvelland en Lochristi zijn in Brugse rechtbank veroordeeld voor hun aandeel in een zwaar arbeidsongeval waarbij een arbeider een been verloor. Op de werf waar het ongeval gebeurde liet de veiligheid zwaar te wensen over. De beide bedrijven kregen een fikse boete opgelegd, weliswaar deels met uitstel.</P>

Senioren moeten plots tot 40% meer betalen voor alcohol: ?Precies of wij houden hier elke dag een braspartij?

Korte beschrijving:

<P>?Ze doen alsof wij hier allemaal een drankprobleem hebben.? De senioren van het dienstencentrum Zonneheem in Eeklo zijn kwaad omdat het stadsbestuur de prijs van sterke bieren fors verhoogt en er ook over nadenkt om de Martini, porto en sherry van de kaart te halen. De uitleg voor die ingrepen: ?Het drankgebruik bij de oudere bevolking ontraden.? En Eeklo is daarmee niet alleen. Het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) laat weten dat nog dienstencentra én rusthuizen nadenken over ?hoe ze het alcoholverbruik bij ouderen kunnen verminderen?.</P>

Derde zomerse fotowandelzoektocht door centrum Deinze

Korte beschrijving:

De dienst toerisme van de stad Deinze stippelde samen met vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens voor de derde maal een zomerse wandelzoektocht uit. Deze keer werd het een fotowandelzoektocht van vijf kilometer. Het parcours en antwoordformulier zijn gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme in DC Leiespiegel, Deinze, het infopunt toerisme in de bibliotheek van Landegem en online op www.langsdeleie.be/wandelzoektocht.

Koutertochten krijgen 'broertje' in najaar 2020

Korte beschrijving:

De wandelclub van het feestcomité Oosteinde, de organisatoren van de Koutertochten, zit in de lift en gaat vernieuwen. De enige wandelclub van Lochristi gaat voortaan als 'Kouterstappers' door het leven en wil ook in het najaar een wandeltocht organiseren.

K&T Sint-Hubert lanceert 'bakkeren', nieuw kaartspel

Korte beschrijving:

Kaart- & Teerlingclub is ambitieus en wil een nieuw kaartspel lanceren. ?Bakkeren? kan door iedereen gespeeld worden en K&T gaat daarover graag uitleg geven bij verenigingen. Op donderdag 20 juni zijn zij te gast bij OKRA Deinze&Petegem, waar ondertussen niet minder dan 150 aanwezigen het kaartspel willen leren spelen. En er is nog meer. Op zaterdag 21 september organiseren zij de ?Dag van de kaarter? in Ter Wilgen.

Workshop EHBO bij baby's en kinderen

Korte beschrijving:

Het Huis van het Kind van Zulte organiseert, samen met Child Care Academy, een vorming voor jonge en toekomstige ouders. De workshop is gericht op EHBO-technieken specifiek voor eerste hulp bij baby's en kinderen en heeft plaats op donderdag 27 juni. De workshop is gratis.

Patisserie Bloch wordt boek en (poppen)theaterstuk

Korte beschrijving:

<P>De bekendste bakker van Gent wordt in het najaar een poppentheaterstuk. Auteur Tina De Gendt schrijft een boek over de familiegeschiedenis van Bloch. Luk De Bruyker giet het in een theaterstuk.</P>