Skip to Content

Alain Colpaert

Bots-Zeven Dagen Lang
  • Bots
  • Zeven Dagen Lang

11u - 14u | Mail Alain Colpaert

Alain Colpaert

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Vlaams-Brabant

Boze politieagenten melden zich weer massaal ziek. Wie toch de nacht wil doen, krijgt een extra beloning

Korte beschrijving:

<P>Het water tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is nog nooit zo diep geweest. De politie wil voorlopig zelfs niet meer rond de tafel zitten om verder te onderhandelen. Zo?n 1.000 Brusselse agenten hebben zich vandaag al ziek gemeld. De korpschef van de zone Marlow belooft vrijwilligers die toch de nachtshift willen doen zelfs twee dagen verlof. </P>

Anders tevreden met verkiezingsresultaat

Korte beschrijving:

Jeroen Janssens, lijsttrekker van Anders in Rotselaar is tevreden met de 1.479 mensen die voor hen stemden vorige zondag.

Kwart van Brusselse politieagenten meldt zich ziek, Europese en Euraziatische top niet in gevaar

Korte beschrijving:

<P>In de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene hebben donderdag 645 politiemensen op een totaal van 2.600 agenten zich ziek gemeld. Dat is 25 procent van het korps. De veiligheid op de Europese en Euraziatische top in Brussel kan wel gegarandeerd worden.</P>

Nacht van de Duisternis ook in centrum en in Bost

Korte beschrijving:

De stad Tienen dooft op zaterdag 20 oktober de straat- en monumentverlichting in het centrum en in Bost.

Recyclagepark Bekkevoort vandaag gesloten

Korte beschrijving:

Het recyclagepark van Bekkevoort is vandaag gesloten. Aanleiding is een opleiding die de parkwachters volgen.

Dora en haar oma allebei verkozen, maar slechts één mag zetelen

Korte beschrijving:

<P>Zowel Greta Cochez (71) als haar kleindochter Dora Dehaseleer (18) werden zondag verkozen op de Lijst van de Burger, de grootste partij in het Vlaams-Brabantse ­Pepingen.</P>

Martine Lemonnier kan niet zetelen, Valerie Hamelrijck vervangt

Korte beschrijving:

Op de SP.A in Halle is zowel Marc Snoeck als lijsttrekker als zijn echtgenote Martine Lemonnier verkozen. Omdat dit volgens de wet twee levenspartners niet in een zelfde gemeenteraad mogen zitten, zal Martine Lemonnier zich op de eerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur meteen laten vervangen door de eerste opvolger Valerie Hamelrijck.

Als het zomert in de herfst lopen de terrasjes vol

Korte beschrijving:

25°op 17 oktober: dat vraagt gewoon om terrasjes doen. Veel aanmoedigingen had men daar gisteren in Halle niet voor nodig. De terrasjes op de Grote Markt en op de Beestenmarkt liepen gisteren helemaal vol. Herfst of niet, in Halle leek het alvast zomer. En het gespreksonderwerp van de dag: de verkiezingen uiteraard.

De Linde speelt Taxi Taxi

Korte beschrijving:

Toneelkring De Linde staat op de planken in zaal De Kring in Lembeek op 9, 10, 11, 16 en 17 november. Ze brengen er de komedie Taxi Taxi over het nogal chaotische dubbelleven van een taxichauffeur in een regie van Edwin Vandermeeren. Het stuk werd helemaal herwerkt naar herkenbare Lembeekse toestanden. Tickets zijn te koop op de Hobbybeurs in zaal De Kring op zaterdag 20 en zondag 21 oktober en vanaf 24 oktober via 0476-32.67.60. tussen 18uur en 19.30uur.

SP-A voorzitter Pol Vandyck zet stap opzij in Tremelo

Korte beschrijving:

Met 945 stemmen en 8,9% bezit de SP.A in Tremelo vanaf 1 januari 2019 nog slechts over 1 zetel. Deze gaat naar lijsttrekker Katrien Van Gilse, die 270 voorkeursstemmen behaalde. Voorzitter Pol Vandyck, die er als lijstduwer 231 behaalde, besliste reeds op zondag, na bekendmaking van het tegenvallende verkiezingsresultaat, om een stap opzij te zetten.

Groen wil verder van zich laten horen

Korte beschrijving:

Groen haalde in het Pajottenland vier verkozen gemeenteraadsleden en een provincieraadslid. Groen wil zich ook in gemeenten waar ze niet in de gemeenteraad raakten verder van zich laten horen.

"Politiek zit in onze genen"

Korte beschrijving:

Op de LVB-lijst in Pepingen werden zondag zowel Greta Cochez als Dora De Haseleer verkozen. Greta is de oma van kleindochter Dora en dat betekent dus een probleem. Volgens de wet mogen familieleden niet samen in een zelfde gemeenteraad zetelen.

Lectuur uit het boekenruilhuisje

Korte beschrijving:

Het Melderts boekenruilhuisje biedt recente boeken aan. Ruilen of lenen.

KLJ Strijland werd 65 jaar

Korte beschrijving:

De KLJ-afdeling van Strijland in Gooik bouwde een feestje voor zijn 65ste verjaardag in en rond de lokalen aan de Edele Brabant met muziek, hapjes en drankjes. KLJ Strijland heeft vandaag zo'n zeventig leden en komt elke zondag samen. Meisjes vanaf 6 jaar zijn welkom. Info op www.kljstrijland.be.

VIDEO. Dochter wekt slapende vader net op tijd in brandende woning

Korte beschrijving:

In een woning aan de Veelsebaan in Wolfsdonk bij het Vlaams-Brabantse Aarschot is woensdagavond omstreeks 20.30 uur brand uitgebroken. Een van de bewoners heeft rook ingeademd en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Kalligrafisten stellen voor het eerst tentoon

Korte beschrijving:

Al een paar jaar volgen een vifjtiental mensen elke donderdagavond een atelier kalligrafie in het Colomakasteel onder leiding van Jef Mercelot. Maar nog nooit werden de werken van de leden tentoongesteld. Daar komt nu verandering in met een tentoonstelling in het Colomakasteel op zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober, telkens van 14uur tot 18uur.

Fried Ringoot komt naar Halle

Korte beschrijving:

De werkgroep Into My Arms uit Beert en de ouderraad van het Heilig Hart&College Centrum halen vrijdag 19 oktober om 20 uur Fried Ringoot naar het auditorium van de school in de Parklaan in Halle voor de voorstelling "En? Wat nu?'. Fried Ringoot kwam zelf na kanker in een rolstoel terecht en maakt kanker herkenbaar en bespreekbaar via een humoristische theatershow. De opbrengst van de avond gaat helemaal naar het Kom op tegen Kanker-project Into My Arms. Tickets via www.kookouderschiropepingen.be.

Stekelbees krijgt dagje hulp van de grote baas

Korte beschrijving:

Omdat het vrijdag Dag van de KInderbegeleider was, kregen de begeleiders van kinderopvang Stekelbees in Halle een paar extra handen om te komen meehelpen. En niet de minste. Nationaal Stekelbees-directeur Mia Houthuys kwam in de vestiging in Halle-centrum na schooltijd mee de kleuters begeleiden en alle begeleiders een hart onder de riem steken voor het werk dat ze elk dag met veel overgave doen.

Negen Pajotten in de provincieraad

Korte beschrijving:

Naast de gemeenteraadsverkiezingen werd er zondag ook gestemd voor de nieuwe provincieraad. Hierin werden negen provincieraadsleden verkozen uit het Pajottenland.

Kermis- en wereldcafé

Korte beschrijving:

Ook dit jaar organiseert Reik Elkaar de Hand een kermis- en wereldcafé in Begijnendijk.

Sven Nys betreurt nieuwe coalitie

Korte beschrijving:

Sven Nys is boos. En dat zal TV-kijkend Vlaanderen dinsdagavond geweten hebben. Zo liet hij als één van de gasten van het één-programma 'Van Gils en gasten" zijn ongenoegen blijken over de nieuwe coalitie die in zijn Tremelo werd gesmeed

FOTO. 72-jarigen houden woord

Korte beschrijving:

Die van 1946 van Steenhuffel, zoals ze zichzelf noemen, hielden twee jaar geleden pas een eerste rëunie toen ze 70 jaar waren. Het werd een mooie namiddag en zij beloofden toen om niet meer zolang te wachten. Onder impuls van Louis en Agnes deden ze die mooie dag op hun 72ste nog eens over met een gezellig etentje in Zaal Flandria.

Voetballende daklozen palmen Beursplein in: ?Sport verbindt mensen?

Korte beschrijving:

<P>Het Beursplein was gisteren een dag lang het decor voor de Belgian Homeless Cup. Met voetbal werd de Internationale Dag van de Strijd tegen Armoede in de kijker gezet.</P>

Open VLD en N-VA volledig rond met akkoord

Korte beschrijving:

<P>De coalitiegesprekken tussen Open VLD en N-VA zijn volledig afgerond. Meer details over het akkoord zullen vrijdag worden gegeven.</P>

Tom (23) wil record op de 24-uren-loop verbreken, ook al moet hij daarvoor twee marathons achter elkaar lopen: ?Ik zie het zitten?

Korte beschrijving:

<P>KU Leuven-student Tom Merlevede (23) wil volgende week op de 24-urenloop het individuele record van 161 rondes verbreken om geld in te zamelen voor het Nationaal Park Virunga in Congo. Maar 162 rondjes lopen, dat komt overeen met bijna twee marathons achter elkaar lopen.</P>